Pannulappuja ja kiekkohuumaa

Olipa jännä peli sunnuntaina! En meinannut uskaltaa katsoa koko ottelua, mutta sitten keksin ruveta virkkaamaan jotain. Ja siitähän tuli pannulappu. Onneksi valmistui ennen kolmatta erää, sillä siinä vaiheessa ei olisi enää virkkuukoukku pysynyt kädessä \o/

Tämä on mun vakiopannulappumalli, johon on helppo vain vaihtaa keskustan väriä. Pysyy joukko yhtenäisenä, mutta väriä vaihtamalla saa piristystä erivärisistä lappusista. Leikkikattiloille tehtiin yhdessä vielä oma pikkuinen pannulappu :-)

Taimet ovat venähtäneet hurjasti, ja keittiön pöytä alkaa melkein käydä ahtaaksi kaikkien siihen siunaantuneiden kasvien takia. Osa pääsi tänään jo ulos jatkamaan kasvuaan, toivottavasti loputkin pian, että saadaan vähän enemmän tilaa…

  6 comments for “Pannulappuja ja kiekkohuumaa

 1. May 17, 2011 at 18:37

  De keuken wordt er mooi fleurig van.
  Zijn de plantjes kruiden die je kunt gebruiken bij het koken?

  • May 17, 2011 at 22:39

   Jazeker :) Heb ik gehaakt terwijl we de WK ijshockey keken. Finland had gewonnen en is nou de wereldkampioen \o/
   De planten daar achter zijn de bloemen van vorige week en ervoor oregano voor het etenmaken.

 2. Johanna
  May 17, 2011 at 18:37

  Hei, ihania pannulappuja! Onko sulla ohjetta antaa? Äiti haluais juuri tuommoisia.

  • May 17, 2011 at 23:04

   J: Kiitti :) Voin toki yrittää päästäni keksiä jonkinlaisen ohjeen (apua-jaiks! kuinka yksityiskohtaisesti?).

   Yritetäänpäs…Lanka on 7veljestä raita & luonnonvalkoinen isoveli ja virkkuukoukku on nr 7 (joka siis kyllä oikeestaan liian iso näille langoille). Ihan perusmalli eli n.5-6 ketjusilmukkaa, joista tehdään se alkurinkula ja siihen aletaan tehdä kiinteitä silmukoita. Tässä on 10 kerrosta pinkkiä ja viimeinen kierros valkoisella. Valkoisella on myös tuo reunakoriste. Se tehdään niin, että virkataan 3 ketjusilmukkaa, jotka kiinnitetään piilosilmukalla edelliseen kerrokseen (joka toiseen silmukkaan). Sitten taas 3 ketjusilmukkaa, piilosilmukka jne. Ja lopuksi n.10:llä ketjusilmukalla lenkki.

   Huh, mahtaakohan tuon pohjalta voida mitään tehdä? Mutta kerro vaan jos tarvii selventää :-) Jos muuten haluaa oikein tiiviitä pannulappuja, joita ei tarvi taittaa aina kaksinkerroin niin kannattaa tehdä kaksinkertaisesta langasta (vähän ohuemmasta kuin tuo isoveli, se on aika paksua itsessäänkin)

 3. Johanna
  May 22, 2011 at 21:59

  Kiitoskiitos, tätä testataan vielä… äidille on nyt tehty 70-lukuhenkisiä pannulappuja urakalla (tai Jaana on tehnyt ja mä olen ihaillut, paitsi äitienpäiväksi sain yhden valmiiksi postiin) ja jos tekisin tuon jostain oikein kammottavista väreistä niin hyvinhän se sopis mukaan. Otan kuvia lopputuloksesta (ne menee keittiöön gloriamaisesti roikkumaan) niin saat ihailla.

  • May 22, 2011 at 23:25

   Voi apua :D Mikä juttu tämä 70-luku on? Onko teillä taas jotkut teemabileet tulossa vai ihan vaan nostalgiainnostus? Miten olisi oranssia ja ruskeeta, voisi olla aika style ;D Ja ehdottomasti kuvia, kyllä kiitos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *