Ruoko-Pökkeli-Ukkeli

Rupesin eilen illalla kokeilemaan, miten hair-ominaisuus oikein toimii. Ja siitä syntyi tällainen ruoko-pökkeli-ukkeli. Se asustaa eräässä ruohottuneessa lammessa syvällä metsän siimeksessä. Jalkoina sillä on kaksi paksua ruokoa, ja silminä kaksi kauan sitten kadoksiin joutunutta palloa. Oikeastaan nuo näyttävät aika paljon golf-palloilta, että ehkäpä siihen synkän metsän viereen on viime aikoina rakennettu golf-kenttä ;-)

Lampiasukas on rakennettu muutamasta ihan yksinkertaisesta osasesta, mutta tuo karvaisuus (tai tässä tapauksessa siis ruohoisuus), laittoi mun läppärini ihan kyykkyyn. Se nyt sinänsä ei ole mikään ihme, mutta tuolla ytysämmälläkin koneella rendaamiseen meni tovi jos toinenkin. Olisi kuulemma pitänyt laittaa strand render nopeuttamiseksi. Ja karvoistakin olisi saanut tasaisemmat, kun olisi laittanut random-jakauman ja interpolated lapsipartikkeleille. Nytpä tiedän sitten senkin – eri asia muistanko vielä huomenna ;-) Mutta ehkä tosiaan pitäisi tehdä vielä uusi versio.

  4 comments for “Ruoko-Pökkeli-Ukkeli

 1. K
  March 23, 2011 at 12:48

  Rendaaminen, strand render,interpolated lapsipartikkeleille? Enpä ihmettele, jos et muista. Minä en edes ymmärrä.
  Koskas tarinoitasi kuvituksineen näytetään Pikku Kakkosessa tai kansitetaan? Jään odottamaan ruoko-pökkeli-ukkelin seikkailuja :)

  • March 23, 2011 at 22:36

   Rendaus tarkoittaa sitä, kun tietokone laskee (eli piirtää) kuvan mallinnusohjelmalla tehtyjen tietojen (muoto, väri ym.) perusteella. Nuo muut on vaan erilaisia toimintoja siinä ohjelmassa.
   Ei ihan onnistu multa vielä tuo liikkuvan kuvan luonti, että taitaa Pikku Kakkonen saada jonkin aikaa odotella :D

 2. Johanna
  April 21, 2011 at 23:52

  P e l o t t a v a a ! Tulee mieleen jotkut pinkit kumiökkelit ala-asteajoilta.

  • April 23, 2011 at 19:23

   Johanna: Pinkit? Toi on kyl vihreä… Lasken tän boksiin koulutraumat, lajittelemattomat ;P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *